Om EmmaSofia

EmmaSofia er en norsk organisasjon som jobber for at det skal komme et ordentlig fagmessig miljø rundt bruk av psykedeliske midler av medisinsk kvalitet. De ønsker også opplyse folk om bruken av disse midlene.

Psykedelika og MDMA

Psykedelika er fellesnavnet for fleinsopp, LSD og meskalin. Det virkningen den gir har vært kjent i tusenvis av år og mange bruker dette for å oppnå dyptgående opplevelser på det personlige plan. Mange benytter seg også av det i sin spirituelle praksis, i forbindelse med praktiseringen av slike ting som meditasjon eller yoga for eksempel. Det kan også brukes for å kurere sykdom. Forskning viser at det ikke skaper avhengighet og samtidig vil bruken verken skade hjernen eller noen av kroppens andre organer.

Under MDMA finner vi ecstasy, Molly og XTC. MDMA brukes på samme måten som psykedelika og brukerne rapporterer at de gjerne får dype opplevelser på det mellommenneskelige og personlige plan.

Det er anerkjent at både psykedelika og MDMA utøver mindre skader enn alkohol og i Nederland har de etablert legale steder som selger doser til privat bruk. Til og med WHO, eller Verdens helseorganisasjon som det heter på norsk, har endret seg og anbefaler nå at mennesker som bruker disse to rusmidlene ikke skal bli straffedømte for det. Også Amerikas tidligere president, Barack Obama og Kofi Annan er enige om at den nåværende politikken ikke lenger er funksjonell. Det er krefter i sving og det er viktig at Norge, som ellers er kjent for en svært streng ruspolitikk, er med på denne utviklingen.

EmmaSofia

Denne organisasjonen jobber altså for å fremme informasjon rundt dette temaet. De mener at bruken av MDMA og psykedelika under regulerte forhold, er en grunnleggende menneskerett. På hjemmesiden sin, som også finnes i engelsk utgave, kommer de med mye informasjon og kunnskap for de som vil lære mer om hva dette egentlig er og hvorfor det ikke er så skadelig som myndighetene vil ha oss til å tro. De forklarer videre hvorfor de mener det er grunn til å stoppe kriminaliseringen av bruken og brukerne samt hvordan de mener tilretteleggingen bør skje.

Forskning, politikk og virkemidler

Her kan du lese om forskning, politikk og virkemidler. Organisasjonen ønsker å skape et miljø som opplyser gjennom forelesninger, debatter og andre egnede virkemidler. Visste du forresten at de også har et lokallag stiftet av studentene i Trondheim? Navnet EmmaSofia er tatt fordi Emma betyr universal og Sofia betyr visdom, i tillegg er Emma et kallenavn for MDMA. Dette er to viktige fundamenter for organisasjonen. Ved å bruke visdom ønsker de å få slutt på den meningsløse skremselspolitikken myndighetene i landet vårt bruker for å hindre innbyggerne i å bruke rusmidler. Organisasjonen mener dette leder til mer elendighet en nytte og i tillegg fratas innbyggere grunnleggende rettigheter. EmmaSofia ønsker, i likhet med mange andre organisasjoner, en ruspolitikk som er bygget på åpenhet, kommunikasjon, korrekt forskning og respekt. Du kan bli med dem i kampen med å bli medlem av organisasjonen.

Som de selv sier på hjemmesiden sin «Ingenting er uten risiko, men risikoen må settes i det rette perspektiv.»