De beste stedene å røyke hasj i Amsterdam

I Nederland har de, som mange vet, et noe annerledes syn på narkotika. For å ta det veldig kort, så skiller de mellom milde og sterke narkotiske stoffer. Hasj og marihuana regnes som milde rusmidler. For å komme ukontrollert gatesalg og andre negative ting forbundet med salg og bruk av narkotika, har de blant annet opprettet de nå så berømte «coffee shops». Her kan alle voksne over 18 år kjøpe ulike varianter av cannabis av personer som har fått god opplæring. Man kan ikke kjøpe og bruke mer enn en viss mengde per dag og man må som sagt være over myndighetsalder.

Nederlandske coffee shops

Disse coffee shops har ikke bare blitt populære blant nederlenderne, de er også enormt populære blant turister fra land der narkotikalovgivningen er langt strengere. I noen av grensebyene har dette ført til problemer av ulik art. Det er nemlig en forskjell på nederlenderne, som har et avslappet forhold til det å ta en røyk, de vet jo at de alltid har mulighet til å få mer, og turistene som kanskje verken har erfaring med bruk av cannabis fra før, og dermed ikke vet hvordan de selv reagerer. Derfor ønsker myndighetene å innføre et turismeforbud. I Amsterdam derimot er de sterkt uenige i dette forbudet, da de mener at det vil medføre økt kriminalitet. Halvannen million turister oppsøker nemlig disse stedene i Amsterdam hvert eneste år og frykten er at om de ikke lenger får tilgang til den lovlige dopen, vil de i stedet for starte jakten på illegal dop i gatene. Inntil videre kan du fremdeles kose deg med joint eller to på en av Amsterdams mer enn to hundre coffee shops. Her er noen av de beste:

  1. Green House Centrum (greenhouse.org). Dette er et sjarmerende sted med god kvalitet på varene de selger. Veggene prydes av bilder av kjendisene som har vært innom. Du finner stedet i nærheten av «the red lightdistrict».
  2. Bluebird (coffeeshopbluebird.nl) ble grunnlagt i 1982. Holder til i en moderne bygning og er i tillegg kjent for god mat og flerspråklig personale.
  3. Grey Area (greyarea.nl) er definitivt stedet for deg som vil kombinere byens beste cannabis, med vennlig betjening og sjansen til å møte en ekte kjendis, som Snoop Doog.
  4. The Bulldog (thebulldog.nl) er egentlig en kjede. Den som ligger i Leidseplein holder faktisk til i en nedlagt politistasjon! Ellers er det verdt å nevne at denne kjeden er stammoren til alle coffee shops i Nederland.
  5. Smoke Palace (smokepalace.nl) er stedet for deg som liker en avslappet atmosfære og hyggelig betjening. Når det ikke er kaldt kan du hygge deg på den nye terrassen.
  6. Siberie (coffeeshopsiberie.nl/eng/) har en koselig atmosfære. Her kan du også få kjøpt deilig mat og få lest horoskopet ditt, delta på konserter, surfe på internett og spille en omgang brettspill eller to med dine bordkamerater.
  7. Dampkring (dampkring.nl) er et fantastisk sted for både nybegynnere og de mer erfarne hasjrøykere. Gode drinker er også et pluss! Dette var dessuten stedet der gjengen bak Hollywood filmen «Ocean’s 12» oppholdt seg når de ikke var på filmsettet.

Tar du en tur til Amsterdam er det liten tvil om at du nok klarer å finne en favoritt eller flere blant byens mange coffee shops. Bare husk at det gjelder det samme her som alle andre steder, nemlig at du tar ansvar for deg selv og oppfører deg ordentlig!